Natuurvlees, eerlijk vlees uit Zeeuwse natuurgebieden
– Lekker en zuiver vlees
– Geen antibiotica
– Gerijpt vlees
– Grasgevoerd vlees is gezonder en duurzamer
– Streekeigen product
– Respect voor dier en natuur
– Van boer naar keukentafel
Ons vlees wordt op de ouderwetse manier gerijpt (dry aging). Hierbij wordt het vlees aan de lucht gedroogd. Dry aging levert mals, super smakelijk en prachtig dieprood vlees op. Dit proces vindt plaats in speciaal voor dit doel uitgevonden rijpingskasten, waarin temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie tot in detail worden gemonitord.
Voor een geslaagde dry aging is topkwaliteit vlees nodig. Een goed stuk rund met een mooie vet dooradering is perfect. Het vlees wordt langer dan een maand gerijpt en bij voorkeur aan het bot.
Onze runderen eten enkel natuurlijk voedsel dat bestaat uit gras en kruiden. Dat zorgt niet alleen voor meer smaak, ook komt uit wetenschappelijke hoek steeds meer bewijs dat grasgevoerd rund gezonder is dan rund dat met granen is bijgevoerd. Grasgevoerd rundvlees heeft een dieprode kleur en een hogere CLA (geconjugeerd linolzuur) dan met graan (bij)gevoerd rund. Recent onderzoek suggereert dat CLA bij mensen de groei van het aantal vetopslagcellen remt. Bovendien levert vlees van rund dat in de weide heeft gegraasd meer omega-3 vetzuren en veel vitamine A en E. Grasgevoerde runderen hebben daarnaast minder verzadigde vetzuren, wat ook bijdraagt voor een gezond en vitaal leven.
De combinatie van een grasdieet en volop lichaamsbeweging zorgt bij de runderen voor een mooie en intense vleessmaak, en daarnaast voor vlees dat perfect past in een verantwoord consumptiepatroon. Veel bewegen betekent dat het vet mooi door het vlees verdeeld is. Dit noemen ze marmering of vetdooradering. Dit zorgt voor sap en smaak.
Zowel de smaak als de malsheid van het vlees worden deels bepaald door het ras, maar belangrijk is ook wat het dier te eten krijgt. Onze runderen kunnen het hele jaar buiten lopen. Sommige blijven het hele jaar rond buiten in natuurgebieden die zich daarvoor uitlenen. De runderen scharrelen hun eigen natuurlijke kostje bij elkaar en vinden beschutting tussen de bossages. In de media ook natuurvlees of wildernisvlees genoemd.