Een (h) eerlijk stukje vlees; natuurvlees uit Zeeuwse natuurgebieden

IMG_0951[1] IMG_0925[1]
De Belted Galloway is een natuurlijk horenloos rund; de karakteristieke lakenmarkeringen zijn ook dominant. Dit ras vind zijn oorsprong in het Galloway-gebied in het zuidwesten van Schotland.
De Belted Galloway heeft zich ontwikkeld tot een sterk, flexibel ras, is niet ziektegevoelig en vraagt weinig of geen tussenkomst van de mens. Ze hoeven zelfs niet ontwormd te worden.
Vezelrijk voer en schraal gras, dat hebben ze nodig.
De runderen groeien langzaam en dat komt de kwaliteit van het vlees ten goede. De Belted Galloways produceren rundvlees van hoge kwaliteit: mager, mals, het bevat weinig water en het is erg smakelijk. Het vlees is mooi gemarmerd, maar bevat weinig overbodig vet.

Winterwarmte wordt geleverd door de dubbele vacht van het haar, in plaats van de laag van rugspek die de bij de meeste rassen voorkomt.
De universiteit van Guelph in Canada voerde een studie uit over Belted Galloway vlees en ontdekte dat het vlees een hoog gehalte aan omega 3 en 6 vetzuren bevat. In feite is Belted Galloway vlees vergelijkbaar met pluimvee en zalm.

Onze runderen begrazen verschillende natuurgebieden van het Zeeuwse Landschap in de Gemeente Sluis.
– Cletemspolder (toegankelijk voor wandelaars)nabij Camping Groede
– Vinke nest nabij Retranchement
– Fort Berchem (toegankelijk voor wandelaars)nabij Retranchement
– Tragel West nabij Schoondijke
Door hun kieskeurige manier van grazen bevorderen ze de groei van kruiden tussen het gras, waardoor soortenrijkere weiden ontstaan. Ze knabbelen ook aan takken en hout, zodat bosachtige gebieden verjongen. Dit bevordert het leven van insecten, vlinders, vogels en kleine zoogdieren.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>